ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διεθνής Ελεγκτική εταιρεία

Metric trade

Metric Trade

 Χορηγός 4   Χορηγός 5 
προβληθείτε εδώ...   προβληθείτε εδώ...

Κοινωνικές δράσεις

Ομιλία - παρέμβαση στο 2ο ΕΚ Δυτικής Αττικής στις 18 Μαρ. 2014

Πρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ κ. Ιωάννης Πολυχρονίου στο 2ο ΕΚ Δυτικής ΑττικήςΟ ΣΕΔΥΚΑ δεν ξεχνά και τον παιδαγωγικό του ρόλο, ώστε να δώσει στους μαθητές που ακολουθούν τον τομέα Οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το έναυσμα να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες με ομιλίες και παρουσιάσεις.

Σε αυτά τα πλαίσια ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ιωάννης Πολυχρονίου παρουσίασε ορισμένες διαφωτιστικές διαφάνειες για το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας, για τα αίτια της κρίσης, αλλά και πώς θα βγούμε σε μαθητές του τομέα Οικονομίας Διοίκησης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Δυτικής Αττικής.


Έδωσε μία γενική περιγραφή της πορείας του ελληνικού χρηματιστηρίου και τις προοπτικές του. Μίλησε, επίσης, για την πορεία του ελληνικού χρέους και ανέπτυξε ένα δημιουργικό διάλογο τόσο με το μαθητικό όσο και το Ομιλία ΣΕΔΥΚΑ στο 2ο ΕΚ Δυτικής Αττικήςεκπαιδευτικό δυναμικό.

Φυσικά είχε την ευκαιρία, στο τέλος, να συζητήσει με τους μαθητές για τις επαγγελματικές τους προοπτικές, να δώσει ιδέες αλλά και να τους τονώσει το ηθικό, να δώσει δηλαδή ελπίδες ότι οι έλληνες είμαστε ικανοί να βγούμε από τα μνημόνια με αναπτυξιακή πολιτική και καινοτόμες λύσεις.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Αργυρίου έστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΕΔΥΚΑ.

Τόνισε το κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξε ο σύνδεσμος όχι μόνο για την αφιλοκερδή αλλά και για την πρόθυμη και άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα Διευθυντή σχολικής μονάδας της αρμοδιότητάς του.

------------------------

Υποδοχή των μαθητών του Λυκείου Ραφήνας στο Χ.Α.Α. στις 05 Δεκ. 2012

(απόσπασμα από το blog του εκπαιδευτικού συνοδού http://oikonomikitheoria-tha.blogspot.gr/p/blog-page_29.html

Το σχολείο μας, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις της σύγχρονης χρηματοοικονομικής αγοράς και τη δυναμική της οικονομίας, διοργάνωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2012 εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές της Α Λυκείου στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία, να επισκεφτούν τις νέες εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου και να μάθουν από έμπειρα στελέχη του Χ.Α.Α. πως λειτουργούν οι μηχανισμοί του στην σύγχρονη αίθουσα σεμιναρίων η οποία παραχωρήθηκε για την εκπαιδευτική επίσκεψη κατά τη διαδικασία ενημέρωσης.

Πολυχρονίου και Λαζαρίδης στο Χ.Α.Α.Η πρωτοβουλία αυτή βοήθησε σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, τους μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος Αρχές Οικονομίας  να αντιληφθούν τις προκλήσεις της νέας δυναμικής της οικονομίας, καθώς και τους βασικούς κανόνες της αγοράς χρήματος και κεφαλαίου. Η εισήγηση περιλάμβανε αναφορά σε έννοιες όπως η λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, η αποτελεσματικότητά τους, η έννοια του ρίσκου και της απόδοσης της χρηματιστηριακής αγοράς η μερισματική πολιτική των εισηγμένων εταιρειών. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να θέσουν τις απορίες τους  αναφορικά με την λειτουργία του χρηματιστηρίου και την οικονομική κρίση σε σχέση με τις προοπτικές της χρηματιστηριακής αγοράς. Στο τέλος της εισήγησης ακολούθησε διάλειμμα για σνακ εντός του Χ.Α.Α. και οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα για σύντομη συζήτηση περί των θεμάτων της εισήγησης με τους συνοδούς καθηγητές.

Στην ενημέρωση συμμετείχε ο κος Σωκράτης Λαζαρίδης Πρόεδρος Χ.Α.Α & Δ/νων Σύμβουλος ΕΧΑΕ, Μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  και ο κος  Γιάννης  Πολυχρονίου Πρόεδρος Σ.Ε.Δ.Υ.Κ.Α. -Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ. - Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Υπουργείο Οικονομικών).
 
Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν οι ακόλουθοι καθηγητές του σχολείου: κος Θεοφίλου Ανδρέας (Υπεύθυνος καθηγητής) και οι κυρίες Παπαδοπούλου Αναστασία , Σβορώνου Μαλβίνα,  Τριγάζη Χαριτίνη.  

Μεγαλος χορηγος 2

Ο ανανεωμένος ιστότοπός μας χαίρει μεγάλης εκτίμησης και προβολής.

Απολαύστε τις θετικές επιπτώσειςπου θα έχει η καταχώρισή σας στο δημοφιλές portal μας.

World market watch

 

 

Commodities charts with 2 months time interval

Monex Live Gold Price Monex Live Silver Price

Monex Live Palladium Price Monex Live Platinum Prices

Error | ΣΕΔΥΚΑ

Error

Error message

PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 1836 Running in read-only mode: INSERT INTO {watchdog} (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (:db_insert_placeholder_0, :db_insert_placeholder_1, :db_insert_placeholder_2, :db_insert_placeholder_3, :db_insert_placeholder_4, :db_insert_placeholder_5, :db_insert_placeholder_6, :db_insert_placeholder_7, :db_insert_placeholder_8, :db_insert_placeholder_9); Array ( [:db_insert_placeholder_0] => 0 [:db_insert_placeholder_1] => cron [:db_insert_placeholder_2] => Attempting to re-run cron while it is already running. [:db_insert_placeholder_3] => a:0:{} [:db_insert_placeholder_4] => 4 [:db_insert_placeholder_5] => [:db_insert_placeholder_6] => http://sedyka.gr/social-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82 [:db_insert_placeholder_7] => [:db_insert_placeholder_8] => 3.82.24.132 [:db_insert_placeholder_9] => 1545192030 ) in dblog_watchdog() (line 160 of /mounted-storage/home183/sub003/sc66644-GCTW/sedyka.gr/modules/dblog/dblog.module).
The website encountered an unexpected error. Please try again later.